Lippujen hinnoista ja saatavuudesta – käytännön kokemukset

Arvoisa lukija ja veikkaaja!

Monia on puhuttanut MM-futiksen lippujen saatavuus. Lisäksi katsomot eivät ole olleet täysiä mutta ilmoitetaan “spectarors in this game XXXXX” jossa XXXXX on lähes loppuunmyyty katsomon kapasiteetti. Musta pörssi kukoistaa siis!

Puolivälieräpelit A-katsomo 345 USD fifa.com netistä

Suurempi ongelma viime hetken lippujen osalta on se että jos Suomesta menee paikan päälle 1. kerran tässä vaiheessa niin sinulla ei ole FAN ID-korttia ja sitä ei saa Suomesta. FAN-ID kortteja on toimitettu viime marraskuusta lähtien lippujen tilaajille postitse. Silloin viime hetkellä www.fifa.com/tickets kautta saa ja voi ostaa lippuja kun on rekisteröitynyt sinne aikaisemmin. Tällöin rajamuodollisuudet autolla tai junalla menevät suhteellisen kivuttomasti.

Mikäli sinulla ei ole viisumia Venäjälle, sen saamiseen menee muutama viikko tästä hetkestä normaalioloissa joten MM-kisat ehtivät päättyä sitä ennen. Viisumin omistaville matka Pietariin tai muualle onnistuu ja FAN-ID kortin voi käydä lunastamassa muutamasta eri pisteestä Pietarissa. Kun FAN ID on kaulassa, sitten juna-asemalla ja ko. kortilla voi mennä vaikkapa Kazaniin katsomaan Brasilia – Belgia peliä tai Sochiin Venäjä – Kroatia koitokseen. Kisapaikkakuntien välillä toimii siis junat, hop on – hop off tyylisesti.

lisäjunat & FAN Id kortilla matkustaminen

Lippuja voi ostaa myös netistä muutamista muistakin paikoista kuin Fifan virallisilta sivuilta. Niissä hinnaksi ilmoitetaan alkuun suunnilleen sama hinta kuin virallisen hankinnan osalta mutta päälle tulevat logistiikka ja “Sergei” tyyliset lisäkulut sekä toimitukset. Näin ollen 200 Euron lopun hinnaksi on lopputulema 450 Euroa. 

Hinnat ovat nousseet A-katsomon (tai CAT 1, CAT, CAT 3 katsomoissa) osalta pudotuspelien osalta noin 100 USD per seuraava kierros. Alkusarjassa CAT 1 hinta oli 165 USD, neljännesvälierissä 245 USD ja nyt puolivälierissä ollaan 365 USD hintatasolla.

Välierissä ja finaalissa kaikki liput on “loppuunmyyty” ja niitä tuskin juuri on virallisilla FIFAn nettisivuilla myynnissä mutta Moskovan ja Pietarin  stadioneilla 2-3 tuntia ennen peliä saa kyllä. Ja samalla saa FAN ID – kortin myös hoidettua, siinä menee 15 minuuttia. Se on sitten innokkaan katsojan kuvetta kaivamalla 1000 Eurosta ylöspäin. Marraskuussa 2017 olisi saanut välierään Pietariin 10-12 hengen aition 12000 Eurolla, sisältäen ruokailun. Nyt se kuulostaa jo hintatasoon katsoen hinnalta jolla olisi hankinnan voinut tehdä 7 kuukautta sitten.

terveisin 24

PS: mestareiden liigan finaalin liput ovat 2000 Euroa ja ylöspäin. Niin oli 2017 Iso-Britannian maaperällä ja tänä keväänä Kiovassa. Kun Tukholmassa oli Euroopan liigan finaali toukokuussa 2017 ja Wayne Rooneyn viimeinen peli Manchester Unitedissa, 5000 Euroa oli stadionin edessä katuhinta. Cardiffissa mestareiden liigassa hintataso oli 10000 Euroa muutama tunti ennen finaalia. Siitä saa hintahaarukkaa MM-futikseen.

PS2: Lontoon olympialaisissa avajaiset ja päättäjäiset, hinta alkaen 1000 puntaa. Siihen aikaan kurssi oli noin 1,5 eli 1500 Euroa alkaen. Ulkomuistista ostin kesällä 2011 olympaistadionille arki-illan finaali-illaksi lipun 380 Euroa. Elokuussa 2012 vierustovereilla ei kenelläkään ollut alle 500 punnan lippuja jos ei oltu hankittu vähintään 8 kuukautta ennen tapahtumaa.

PS3: Katsoin kuinka paljon maksoi olympiakisojen välierään Old Traffordille lippu. 75 puntaa! Se oli ostettu kesällä 2011 ja itse asiassa ko. ottelussa Brasilia peittosi Etelä-Korean 3-0. Eräs käkkäräpää Marcelo löi itsensä läpi ja sen jälkeen ollut ihan ok brassi 😉

EM-futis 2021 rivien tekoon

viikkoa
0
-3
päivää
0
-1
tuntia
0
0
minuuttia
-5
-9
sekuntia
-2
-9

MM-futis 2018: Oletko tietäjä?

MM-futis 2018 quiz

Ladataan

Kuka mielestäsi mestariksi?

Kiitoksia äänestäsi!
Olet jo äänestänyt!
Valitse vaihtoehto!

  sosiaalinen seinä

  Manchester United would really like to sign Leicester City's Wesley Fofana. First contacts have already taken place. A similar sum to Harry Maguire would be needed to convince Leicester. United are following Fofana 'with attention' [Sport_Witness]

  Thoughts ⁉️

  🗣 Solskjær: "Eric [Bailly] has played well when he has played. I know there has been speculation, we are talking to him about his contract so I don’t see any issues really." [mu]

  Same was said about Herrera and Gomes 🤷‍♂️

  Thoughts ⁉️

  🗣 Solskjaer: "We are not in the era of Sir Alex [Ferguson] and we’ve had a transformation period since he left. That always would happen because there was nobody better, will never be. He was the boss. He was the one who was always difficult to replace him."

  Follow ...united.chat

  kesäkuu 2021

  12kes18:0021:00Tanska - SuomiB-lohko

  12kes21:00Belgia - VenäjäB-lohko

  15kes15:0018:00Venäjä - SuomiB-lohko

  17kes18:0020:00Tanska - BelgiaB-lohko

  21kes21:0023:30Belgia - SuomiB-lohko

  21kes21:00Venäjä - TanskaB-lohko

  Tee rivisiKlikkaa & lue!
  Avaa...
  1
  Jeesiä vailla?
  Moi! Voinko auttaa?
  X
  Read previous post:
  Oi Maamme…

  Hyvä lukijani ja veikkaaja, kun luet jonkun jutun (myös tämän)...

  Close