Keitä mukana tänä kesänä?

Arvoisa lukijamme,

futisveikkaus herättänyt taas mielenkiintoa ja lempinimi pakollinen tieto. Se voi olla…

Tervetuloa mukaan huhti-touko-kesäkuussa 2020 siis!

 

Pelipaikkakunnat, stadionit ja niiden kapasiteetti

PaikkakuntaStadionkapasiteettiMaaLisäinfo
LontooWembley90000EnglantiWembley Stadium on Euroopan toisiksi suurin stadion heti Camp Noun jälkeen. Se on Englannin jalkapallomaajoukkueen kotikenttä. Sen lisäksi FA Cupin, Englannin liigacupin ja Community Shield –finaalit pelataan täällä. Ensimmäinen Wembley Stadium rakennettiin vuonna 1923, mutta se purettiin 2000-luvun alussa, ja uusi stadin valmistui vuonna 2007. Sinne mahtuu 90 000 henkeä. Ensimmäinen peli uudessa Wenbleyssä oli FA Cupin finaaliottelu Chelsean ja Manchester Cityn välillä. Tämän upean rakennelman rakentamiseen tarvittiin 757 miljoonaa puntaa.
BakuOlympiastadion68700AzerbaizanBaku Olimpiya Stadionu rakennettiin vuonna 2015. Sinne mahtuu 68 000 katsojaa. Tällä hetkellä se ei ole minkään jalkapalloseuran kotikenttä. Sen piti aluksi toimia Azerbaidžanin jalkapallomaajoukkueen ja Euroopan kisojen kotikenttänä. Stadionin rakentaminen maksoi yhteensä 600 miljoonaa euroa.
MünchenAllianz Arena75000SaksaAllianz Arena on stadion, jossa Bayern München pelaa kotipelinsä. Se rakennettiin vuonna 2005 ja sinne mahtuu 75 000 henkeä. Se rakennettiin korvaamaan Münchenin olympiastadion, ja sen hinta oli noin 340 miljoonaa euroa. Ensimmäinen peli, joka siellä pidettiin, oli TSV 1860:n ja FC Nurmbergin välillä. Stadionia käytettiin myös vuoden 2006 World Cupissa. Siellä pelattiin Saksan ja Costa Rican välinen avauspeli, sekä Ranskan ja Portugalin välinen semifinaalipeli. Myös Mestarien liigan finaalipeli Chelsean ja Bayern Münchenin välillä pidettiin Allianz Arenalla vuonna 2012.
RoomaStadio Olimpico72698ItaliaStadio Olimpico on AS Roman ja SS Lazio kotiareena. Se rakennettiin vuonna 1953 ja sinne mahtuu 72 698 henkeä. Alkuperäinen tavoite tämän stadionin rakentamisessa oli se, että se toimisi italialaisen Foro-urheilulaitoksen keskipisteenä. Projektin aloitti diktaattori Mussolini vuonna 1928, mutta toinen maailmansota pysäytti rakennukset vuosiksi. Ensimmäinen ottelu pelattiin Stadio Olimpicolla vuonna 1952 kun Italia ja Unkari ottivat yhteen. Ottelu keräsi paikalle 100 000 katsojaa. Tuohon aikaan 100 000 katsojaa oli enimmäismäärä, mutta sitä on sittemmin laskettu kunnostuksen yhteydessä. Siellä on pidetty monia isoja pelejä. Niistä suurimmat ovat olleet kaksi Mestarien liigan finaalia, jotka pidettiin vuonna 1996 Juventuksen ja Ajaxin välillä, sekä vuonna 2009 Barcelonan ja Manchester Unitedin välillä.
PietariKrestovski-stadion69500VenäjäKrestovsky Stadium, tunnetaan myös nimellä Gazprom Arena, rakennettiin vuonna 2017. Se on FC Zenitin kotikenttä ja sinne mahtuu 67 800 henkeä. Se avattiin juuri ennen Confederation Cupin alkua. Se piti avata jo vuonna 2008, mutta moni seikka esti sen valmistumista. Lopulta se valmistui 518 % myöhemmin mitä oltiin suunniteltu, ja se tuli maksamaan 545 % budjetista.
AmsterdamJohan Cruyff Arena56000AlankomaatJohan Cruyff Arena rakennettiin vuonna 1996. Se on AFC Ajaxin kotikenttä ja sinne mahtuu 55 000 henkeä. Stadionia kutsuttiin ensin nimellä Amsterdam Arena, mutta legendaarisen hollantilaisjalkapalloilija Johan Cruyffin kuoleman jälkeen se nimettiin hänen mukaansa vuonna 2018. Se on myös kuuluisa konserttipaikka. Tällä ikonisella stadionilla ovat vierailleet lukuisat tähdet, kuten Coldplay, Celine Dion ja Michael Jackson.
BilbaoSan Mamés53332EspanjaSan Mamés valmistui vuonna 2013. Se rakennettiin korvaamaan samanniminen stadion. Se on Athletib Cilbao -jalkapallojoukkueen kotikenttä, ja sinne mahtuu 53 000 henkeä. Uusi stadion avattiin, kun vanhalla stadionilla olleesta viimeisestä pelistä oli kulunut 102 päivää. 35 686 ihmisen yleisö oli todistamassa Athletic Bilbaon voiton Celta Vigoa vastaan.
BukarestArena Naționala55634RomaniaArena Națională sijaitsee Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. Se rakennettiin vuonna 2011 ja sinne mahtuu 55 634 henkeä. Vuonna 2012 Eurooppa-liigan finaali pidettiin siellä, joka oli yksi karsintapeleistä, joissa nähtiin onko Romania valmis isännöimään Jalkapallon EM Kisat -pelejä vai ei. Sekä Romanian jalkapallomaajoukkue että FC Dinamo Bukarest pelaavat kotipelinsä tällä areenalla.
BudapestPuskas Arena67889UnkariPuskás Aréna ei ole vielä valmis, sillä sitä rakennetaan parhaillaan. Sen pitäisi olla valmis tänä vuonna. Puskás Aréna sijaitsee Unkarin pääkaupungissa Budapestissä, ja sinne tulee mahtumaan noin 68 000 henkeä. Stadion tulee korvaamaan vanhan Frenec Puskás -stadionin. Kun rakennus on valmis, UEFA:n viranomaisten täytyy tarkistaa, onko se sopiva Jalkapallon EM Kisat -pelipaikka.
KööpenhaminaParken38065TanskaParken Stadium sijaitsee Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Rakentaminen päättyi vuonna 1992, ja stadionille mahtuu 38 000 katsojaa. Se on EURO 2020 -tapahtuman pienin stadion. Sekä FC Kööpenhamina että Tanskan jalkapallomaajoukkue mieltää tämän stadionin kotikentäkseen. Saksa voitti Tanskan 2-1 tämän stadionin aloituspelissä.
DublinAviva Stadium51700IrlantiAviva Stadium, tunnetaan myös nimellä Lansdowne Road, sijaitsee Irlannin pääkaupungissa Dublinissa. Sinne mahtuu 51 700 katsojaa ja se rakennettiin korvaamaan vanha Lansdowne Road. Rakentaminen päättyi vuonna 2010. Irlannin jalkapallojoukkueen lisäksi rugbytiimi käyttää sitä kotikenttänään.
GlasgowHampden Park52065SkotlantiHampden Park on jalkapallostadium, joka sijaitsee Scotlannin pääkaupungissa Glasgowissa. Se on kuuluisa stadion, joka rakennettiin jo vuonna 1903 ja kunnostettiin vuonna 1999. Sinne mahtuu tällä hetkellä 52 000 henkeä. Stadium on pitkän historiansa aikana mahduttanut sisäänsä jopa kolminkertaisen katsojamäärän. Vuonna 1937 kaikkiaan 149 547 ihmistä seurasi Englannin ja Skotlannin välistä jalkapallo-ottelua.

 

 

EM-futis 2021 rivien tekoon

viikkoa
0
9
päivää
0
2
tuntia
1
4
minuuttia
1
7
sekuntia
2
2

MM-futis 2018: Oletko tietäjä?

MM-futis 2018 quiz

Ladataan

Kuka mielestäsi mestariksi?

Kiitoksia äänestäsi!
Olet jo äänestänyt!
Valitse vaihtoehto!

  sosiaalinen seinä

  Milner has single handedly lifted the fans and team spirit recently since our home defeat. 💪

  “I think when you’ve been on the run we have in the last few years, winning game after game – at times maybe when we didn’t deserve to win – and things are going your way, everything ...is easy.

  “And obviously when results aren’t going your way, things that went your way before don’t seem to. That’s what we have to keep pushing, keep working hard, reacting the right way to disappointments.

  “I think the boys did well today; they worked hard up front, created some good chances and I thought some of the play in the final third was a lot better today, we carved out some good chances.

  “Ultimately today is a cup game, but hopefully it’s the first step of us getting back on a good run.”

  His experience and leadership is exactly what we need especially when Hendo is out Injured and when he steps up, he motivates the team and adds that spring in it again. Last season in when we were off form, after loses to Watford in Prem and Chelsea in the FA Cup, Milner makes a goal line clearence to lift the whole team and make us refocus and win us the game. We are going to miss him when he goes. 🥺🐐

  İngiltere Premier Ligi'nde oynadığı son sekiz maçın beşini kaybeden Chelsea, Menajer Frank Lampard'ın görevine son verdi. Lampard'ın yerine göreve Paris Saint-Germain'in eski teknik direktörü Thomas Tuchel'in getirilebileceği bildiriliyor.
  Chelsea, 42 ...yaşındaki eski futbolcusu Frank Lampard yönetiminde Premier Lig'de dokuzuncu sıraya gerilemişti.
  Kulübün sahibi Roman Abromoviç tarafından yapılan açıklamada, "Bu hem Frank ile olan mükemmel kişisel ilişkimden hem de kendisine çok büyük saygı duyduğum için zor bir karardı. Frank şahsiyetli ve çok yüksek çalışma ahlâkı olan biriydi. Ancak bu koşullarda en iyisi menajeri değiştirmek" dedi.
  Chelsea halen Premier Lig'de lider Manchester United'ın 11 puan gerisinde.
  Mavi Beyazlılar, Lampard yönetimindeki son maçında, Federasyon Kupası'nda Luton Town'u 3-1 yenerek turu geçmişti.

  ##

  #lampard #franklampard #uefa #chelsea #futbol #sporsondakikası

  Este fue el XI ideal de la #UEFA en 2019 😱😱 ¿Cuántas Champions podría ganar este equipo? ¿Te falta alguien? 🤔⬇️
  .
  .
  #Futbol #Football #LoveFootball #Soccerworld #ChampionsLeague #champions #ucl #Liverpool #Messi #Cristiano #Ronaldo #CR7 #memesFutbol #Frasesdefutbol ...#Juventus #realmadrid

  kesäkuu 2021

  12kes18:0021:00Tanska - SuomiB-lohko

  12kes21:00Belgia - VenäjäB-lohko

  15kes15:0018:00Venäjä - SuomiB-lohko

  17kes18:0020:00Tanska - BelgiaB-lohko

  21kes21:0023:30Belgia - SuomiB-lohko

  21kes21:00Venäjä - TanskaB-lohko

  Tee rivisiKlikkaa & lue!
  Avaa...
  1
  Jeesiä vailla?
  Moi! Voinko auttaa?
  X
  Read previous post:
  Lipunmyynnistä pikainfo – lipunmyynti ja lippukiintiöt

  Pietarin pelit EM-futis 2020 osalta

  Close