Miksi Italialla sininen ja Hollannilla oranssi peliasu?

Kyseessä on iki­van­ha tra­di­tio. Siniseen pukeu­tu­vat muutkin ital­ialaisurheil­i­jat pait­si moot­to­ri­urheil­i­jat, jot­ka käyt­tävät punaisia asu­ja. Tämä taivaansini­nen (Azzur­ro ital­i­ak­si) juon­taa juuren­sa savoijin sinis­es­tä joka on Savoijin kuningashuoneen väri. Yhdis­tyneen Ital­ian ensim­mäi­nen kuningas vuon­na 1860 kuu­lui Savoijin suku­un. Ital­ialaisia urheil­i­joi­ta kut­su­taankin yleis­es­ti lempin­imel­lä Azzurri.

Italia-suo­mi-suur­sanakir­ja ker­too Azzur­ro-sanan kohdal­la: Sana merk­it­see pait­si taivaansin­istä myös ital­ialaista urheil­i­jaa ja monikko Gli Azzur­ri tarkoit­taa Ital­ian joukkuet­ta. Yleinen kan­nus­tushu­u­to Ital­ian joukkueelle onkin Forza Azzurri!

Vapaasti suomen­net­tuna siis…

Tsemp­piä Siniset!

Hollanti ja oranssi peliasu?

Oranssil­la väril­lä on pitkä his­to­ria. Oranssi on nimit­täin Hol­lan­nin kuninkaal­lisen per­heen väri. Nykyi­nenkin kuninkaalli­nen per­he nimit­täin on osa Ora­nia-Nas­sau-sukua, joka juon­taa juuren­sa aina Vil­helm Ora­nialaiseen asti. Suomen­nos hie­man hämää, sil­lä alku­peräiset nimet, Oran­je-Nas­sau sekä Willem van Oran­je selit­tävät asian parem­min: oran­je on suomek­si oranssi. Tämä ei tietysti selitä sitä, mik­si hol­lan­ti­laiset ylipäätään ovat aivan hul­laan­tuneet tähän väri­in, mut­ta asia vain on näin.

Milloin Hollannissa pukeudutaan oranssiin?

Oranssia puetaan eri­tyis­es­ti urheilu- ja jalka­pal­lo-otteluis­sa sekä kuninkaal­lisen per­heen juh­lapäivänä. Kaupunkien kadut täyt­tyvät oranssipukui­sista ihmi­sistä. Jos matkailu Hol­lan­nis­sa kiin­nos­taa ja halu­at kokea aidon juh­lan tun­nun, val­itse ajanko­hdak­si kuninkaalli­nen syn­tymäpäivä! Hol­lan­ti­laiset ovat tun­net­tua juh­lakansaa, mut­ta nämä päivät ovat vieläkin vauhdikkaampia.

27.4. on aivan eri­tyi­nen päivä, sil­lä sil­loin Hol­lan­nis­sa on Kuninkaan päivä. Täl­löin pukeudu­taan tietenkin oranssi­in ja kaupunkien liiken­net­tä usein rajoite­taan juh­limisen takia. Kyseisenä päivänä maan lip­pua liehute­taan yhdessä oranssin viirin kanssa kun­ni­anosoituk­se­na kuninkaalle.

Jalka­pal­lo-otte­lut ovat oma lajin­sa. Jos olet ikinä päässyt näkemään vaikka­pa tärkeän Hol­lan­nin maaot­telun, tiedät mis­tä on kyse; oranssi meri täyn­nä Hol­lan­nin omia fane­ja. Tietysti pelaa­jat itsekin pelaa­vat orans­seis­sa asu­is­sa ja maa­joukkueen vaaku­nakin on oranssi.

Älä siis ihmettele, jos Hol­lan­nin matkan aikana tör­määt suuri­in joukkoi­hin oranssi­in pukeu­tunei­ta ihmisiä! Kyseessä on vain paikalli­nen juh­lapäivä tai tärkeä ottelu.

Ladataan

Alkusarjan perusteella vahvin mestarisuosikkisi?

Kiitoksia äänestäsi!
Olet jo äänestänyt!
Valitse vaihtoehto!

Avausottelu Turkki - Italia

11 kesäkuun 2021 - Stadio Olimpico
Rooma, Italia

MM-futis 2018: Oletko tietäjä?

MM-futis 2018 quiz

sosiaalinen seinä

Here is the Table for the Bundesliga after Matchday 5. 🟡⚫️

Go to our story for the Latest News on BVB. Follow amborsigplatz

#borussiadortmund #bvb09 #bundesliga #bvb #borussiadortmund09 #borussia #dortmund #echteliebe #gelbewand #bvbusa #football #fussball #borsigplatz ...#ucl #championsleague #uefa #dfbpokal #bvb1909

𝗤𝘂𝗲 𝗺𝘂𝗱𝗮𝗻𝗰̧𝗮, 𝗙𝗮́𝗯𝗶𝗼 ... 🥲

Sinceramente, é um caso que me deixa profundamente infeliz. Ora passo a explicar: Nos Açores, foram 97 jogos, 11 golos, promoção a capitão, ida à Europa e o seu melhor desempenho de sempre. Estava neste ...momento no pico da carreira.

Este verão, sai por €2.2M, um valor muito baixo, que apenas se explica por entrar em último ano de contrato. Já começam as falhas. Era necessário renovar para obter rendimento financeiro com a saída do nosso capitão num ano tão importante.

No FC Porto, fico feliz por estar a fazer o melhor contrato da carreira e por garantir a estabilidade da sua família. Mas o problema é mesmo a parte desportiva. Tendo feito apenas 300 minutos na pré-época, só esteve presente 1 vez na ficha de jogo em todos os jogos oficiais, não tendo saído do banco. Não merecias o que está a acontecer, fcardoso6 🥺

Qual é a tua opinião sobre isto?
#BravosAçorianos #FábioCardoso

🇮🇹 Massimiliano Allegri pronto a difendere Matthijs De Ligt dalle critiche.
-
👉🏼 Che ne pensi?
👉🏼 Ha ragione?
-
-
Seguici per restare aggiornato sui nostri contenuti
➡️ spiritualsoccer
-
-
#spiritualsoccer #calcio #seriea #fantacalcio ...#sport #calciatore #skysport #ignoranza #bomber #serieatim #squadra #campionato #uefa #mercato #calciomercato #calcetto #italia #topplayer #citazioni #calcioa #calciomercato #panini #ilcalcioèdichiloama #calciovero #deligt

Seviliyorsunuz bjkakademi 💪🏻🦅 #Bjk #Besiktas #Beşiktaş #BeşiktaşJk #KaraKartal #BjkAkademi #GeleceğinKartalları #U19 #Özkaynak #Altyapı #Feda #EfendiBeşiktaş #Gururlan #BeşiktaşSensin #BırakmamSeni #ArmandaSaklı #KartalPençesi #uefa #uefachampionsleague ...#uefayouthleague #BjkvBvb

Victor Nelsson, maç sonunda tribünleri tek tek gezerek taraftarlardan özür diledi.

📲KESFETTEN GELENLER TAKİP EDEBİLİR Mİ ... 👑cimbombes_tr
.
.
.
.
#galatasaray #feneraglama #cimbombes_tr #cimbom #ultraslan #transferhaberleri #canlimac #konsantrasyon ...#galatasaraysk #sarikirmizi #ucl #hedef23 #sondakika #aslanmedya #felipemelo #aslan #gsvaks #metinoktay #1905 #sarikirmizi #millitakim #cimbommedya #antifener #fatihterim #avrupafatihi #parcali #melo #gazver #alisamiyen #uefa #fly

kesäkuu 2021

12kes19:0021:00Tanska - SuomiB-lohko

12kes22:00Belgia - VenäjäB-lohko

16kes16:0018:00Venäjä - SuomiB-lohko

17kes19:0021:00Tanska - BelgiaB-lohko

21kes22:0023:45Belgia - SuomiB-lohko

21kes22:0023:50Venäjä - TanskaB-lohko

Mistä päin veikkaajat?Klikkaa & katso!
X